L’indult de les discoteques del Front Marítim decep i enfureix els veïns

L'oci nocturn de concentració continuarà funcionant tot i les promeses del consistori barceloní
Discoteca Carpe Diem (Barcelona)
Discoteca Carpe Diem (Barcelona)

Cinc discoteques del Front Marítim se salven de la subhasta d'immobles del Ministeri d'Hisenda i prorroguen el seu contracte de lloguer durant cinc anys més. Una gerra d'aigua freda pels veïns de la zona que veuen com continua el model d'oci de concentració contra el que han estat lluitant. Segons explica el president de la Confederació d'Associacions de Veïns, Jordi Giró, "ens estan aixecant la camisa, tant l'Ajuntament de Barcelona com el Govern de l'Estat. Han apostat per un model d'oci de concentració que fa la vida impossible als veïns de la Barceloneta. Estem molt enfadats per què l'Ajuntament no ha estat capaç de mirar pels veïns i només han especulat sobre els terrenys".

Els terrenys del Front Marítim són portuaris i propietat del Govern de l'Estat. Des de fa anys l'Ajuntament manté una disputa per poder canviar els usos de la zona i acabar amb l'oci nocturn. El que pel consistori és una bona notícia, tot i les cinc discoteques que queden al marge, pels veïns continua sent un malson i amenacen amb accions judicials.

"Hem intentat reunir-nos amb el Ministeri d'Hisenda moltes vegades, però sense èxit. Per altra banda, a l'Ajuntament els han colat els cinc locals que més problemes donen. Arribarem on faci falta per treure les discoteques del front", explica Giró.

Segons ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat, el Ministeri d'Hisenda treu a subhasta pública 26 locals comercials del Front Marítim, entre ells una benzinera, el Casino de Barcelona, restaurants i la discoteca Pachá. El lot però deixa fora les discoteques Shoko, Carpe Diem -aquestes dues amb entrada també per la platja del Somorrostro- Aqua, Ice Bar i Opium, que han aconseguit una moratòria de cinc anys més de lloguer.

La decisió del Govern espanyol arriba quan els Comuns d'Ada Colau tenen sobre la taula el futur de l'oci nocturn a la ciutat, especialment a la zona del litoral, i encara està pendent la remodelació del Port Olímpic. El que va ser una de les promeses estrella de Colau, de convertir la zona en un espai obert als ciutadans, a l'economia blava i als esports nàutics, s'està topant amb molts inconvenients. Tot i això el consistori es mostra satisfet amb l'acord arribat amb el govern espanyol, encara que les discoteques continuïn funcionant.

Els que no estan satisfets són els veïns, farts de les discoteques i de tots els problemes que comporten. "Fa vint-i-dos anys que patim això, un poti-poti d'after hours, discoteques i restaurants", explica Giro. "L'Ajuntament sap perfectament que les concentracions d'oci creen conflicte, dins i fora. Robatoris, violència, prostitució i baralles són el pa de cada dia", afegeix. L'oportunitat d'acabar amb l'oci nocturn s'ha escapat i ara hauran d'esperar cinc anys més per aconseguir-ho. Giró assegura que seguiran batallant: "L'Estat ens va arribar a dir que no sabia que aquí hi havia veïns, per què ells treballen sobre plànols, però el tema del litoral és una cosa sagrada que s'han ventilat per molts milions i en un pim-pam, d'esquena a la gent… però ens hi trobaran de front".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides