Mireia Boya: “Avui som milers les que patim la repressió d’un Estat autoritari”

El judici a l'anterior Mesa del Parlament i a Mireia Boya queda vist per sentència aquest divendres
Mireia Boya
Mireia Boya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) celebra aquest divendres la darrera sessió del judici als membres sobiranistes de la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura (Anna SimóLluís CorominasRamona Barrufet i Lluís Guinó) i a Mireia Boya, expresidenta del grup parlamentari de la CUP.

Als encausats se'ls s’acusa d’un delicte de desobediència per haver impulsat les resolucions sobiranistes del procés independentista que prèviament havien estat suspeses pel Tribunal Constitucional. Abans d’entrar a la darrera sessió, Boya ha assegurat en una compareixença de premsa que "avui som milers les que patim la repressió d'un Estat autoritari.”

La Fiscalia demana als antics membres de la Mesa de la cambra catalana i a Boya una pena d’un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros, mentre que l’Advocacia de l’Estat sol·licita el mateix que el Ministeri Públic pels membres sobiranistes del màxim òrgan del Parlament i un any i quatre mesos d’inhabilitació i una sanció econòmica de 24.000 euros per l'exdiputada cupaire.  

D’altra banda, Vox, que exerceix d'acusació particular, va retirar finalment l'acusació d'organització criminal contra els membres de la mesa del Parlament. El partit ultra demanava una pena de fins a 12 anys de presó contra els acusats malgrat que tot feia preveure que aquest delicte no tiraria endavant per la sentència del Tribunal Suprem.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides