Per què no s’entén que Maria Teixidor pugui ser presidenta del Circuit de Catalunya?

Maria Teixidor

L'exdirectiva del FC Barcelona, Maria Teixidor, s'ha situat en el centre d'una polèmica que té a veure amb la política, amb l'esport i fins a cert punt amb aquesta sensació que els moviments per la igualtat de gènere, absolutament justificats i socialment tan necessaris, també poden generar picaresca.

La qüestió de fons rau primerament a la sorpresa i el malestar provocats per l'anunci del seu nomenament, més que possible, com a nova presidenta del Circuit de Catalunya, avalada per la Consellera d'Empresa Maria Àngels Chacón. El perfil requerit per a aquest càrrec, segons els experts, no respon en absolut al currículum de Maria Teixidor, sobretot des del punt de vista de l'experiència en la gestió del màrqueting i de l'explotació comercial d'una instal·lació recurrentment en números vermells amb un ús i aprofitament tan peculiar.

Dins de la pròpia executiva i òrgans de l'àmbit del partit d'Àngels Chacón, on un ampli sector no aprova aquesta elecció, es sospita que en aquesta preferència pesa més la complicitat entre les dues, conreada astutament i des de fa temps per Maria Teixidor des del Barça, on liderava el grup de treball Edelmira Calvetó, responsable de defensar la major presència, pes i poder de les dones dins del club i de reivindicar i fer visible el paper femení i feminista de la història. Els seus companys de junta, i també excompanys, l'havien titllat i assenyalat com algú més preocupat per la seva promoció personal i professional a costa del club que a favor seu. Com se sol dir, havia vingut més amb la intenció de servir-se que de servir.

Desbordant d'ambició, Teixidor va escalar diversos càrrecs dins el club amb freqüència a favor dels seus propis interessos com haver promocionat des de la Fundació Barça accions en la lluita contra el bullying on participava la seva pròpia empresa especialitzada en serveis per combatre aquest fenomen escolar. Després va deixar la Fundació per centrar-se en el front de la lluita per la defensa de la igualtat de gènere en el barcelonisme mitjançant actes i accions que li han obert moltes portes, la majoria aprofitable, com en definitiva fa la pràctica totalitat dels directius del FC Barcelona.

Maria Teixidor es dona la circumstància afegida que aspira a participar en les eleccions a la presidència del Barça de la propera primavera, des de l'oposició, un cop abandonada la via del continuisme després de la seva dimissió en ple confinament i la seva proximitat al vicepresident dimissionari Emili Rousaud, que està reclutant un equip per a aquesta aventura.

El que podria suggerir un determinat sector de la Generalitat estaria endinsant-se en un terreny pantanós, arriscat i confús com suposaria un escenari en el qual un alt càrrec com és el de president del Circuit de Catalunya quedaria exposat a una campanya electoral que s'acosta, cruenta si més no. Fonts de Barça insinuen que la Maria Teixidor no tem, en canvi, ser el focus i protagonista de qualsevol polèmica. La pregunta és si el mateix càrrec seria tan engrescador i atractiu sense la perspectiva de deixar de ser honorífic i convertir-se en una presidència executiva com està previst. Hi haurà bufetades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides