Toc del Suprem a la Generalitat pel 100.2

L'Alt Tribunal diu que reinterpretar la sentència del procés porta al "frau de llei" en la resolució amb què tomba la semillibertat en segon grau concedida a Forcadell
Carme Forcadell, el 27 d'octubre del 2017
Carme Forcadell, el 27 d'octubre del 2017

El Tribunal Suprem s'ha declarat competent per resoldre els recursos sobre l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari i ha tombat el règim de semillibertat en segon grau concedit per la Generalitat de Catalunya a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell basant-se en el citat article.

En la resolució amb què ha estimat el recurs d'apel·lació de la Fiscalia i ha revocat la resolució del Jutjat de Vigilància Penitenciaria 3 de Lleida que va atorgar el vistiplau a l'aplicació del règim del 100.2 a Forcadell, el Suprem indica a la Generalitat que la sentència dictada l'any passat contra els dirigents del procés no es pot reinterpretar, o es cometria "frau de llei".

El Suprem, en particular, considera que el programa de tractament aplicat a Forcadell -voluntariat i acompanyament d'un familiar- no encaixa amb el procés de reinserció del delicte comès, per la qual cosa troba injustificada la concessió de la semillibertat sense que hagi complert encara una quarta part de la condemna.

La interlocutòria, que estableix un precedent significatiu, ja que fins ara els avaladors d'aquests permisos eren les Audiències Provincials, es coneix quan la Generalitat ja ha concedit el tercer grau penitenciari als dirigents del procés presos, que la Fiscalia recorrerà.

Carme Forcadell ha escrit a Twitter que “la competència sobre el 100.2 és de l’Audiència Provincial, però el Suprem l’assumeix per poder revocar-me’l”. En el mateix missatge, afegeix: “No em sorprèn, d’aquest Tribunal no espero justícia, sé que és venjança”. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.