El CZFB tanca els comptes del 2019 amb un volum de negoci de 55,5 milions d’euros

Consorci de la Zona Franca de Barcelona
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha aprovat els comptes anuals del 2019, que registren un benefici de més de 14,1 milions d’euros i uns ingressos nets de 55,5 milions d’euros. El CZFB consolida un any més la tendència positiva d’augment de volum de negoci i reducció de deute financer, que va tancar l’any passat en els 24,1 milions d’euros. Les despeses d’explotació es van situar als 49,5 milions.

L’entitat ha celebrat la seva sessió plenària, presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i encapçalada pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro. A més de validar els comptes del 2019, el plenari ha abordat també el rumb del Consorci, destacant l’important paper de l’organització com a dinamitzador de l’economia i posant en valor la seva aportació clau en la reactivació després de la crisi de la Covid-19. Els dos eixos en què treballa l’empresa pública amb aquest objectiu són l’impuls del BNEW, la primera gran cita per a la reactivació de l’economia, concebut com un esdeveniment B2B híbrid i totalment disruptiu que se celebrarà entre el 6 i el 9 d’octubre a diferents edificis singulars de Barcelona. Tanmateix, el Consorci treballa per la inauguració de la DFactory, un hub tecnològic per al foment i el desenvolupament de la indústria 4.0, prevista per finals d’any. 

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha volgut ressaltar la importància de l’esforç del Consorci per adaptar-se a un context completament canviant i anticipar-se a les necessitats dels diferents sectors en els quals treballa. Segons Navarro, “el nostre objectiu és contribuir a ajudar a les empreses del nostre entorn, així com a la ciutat de Barcelona, a sortir reforçades d’aquesta època d’incertesa

Dinamitzador per a la transformació empresarial

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d’activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l’economia 4.0 i organitza esdeveniments d’interès econòmic per Barcelona com el saló logístic SIL o l’immobiliari BMP. 

Al seu plenari té representats del Govern espanyol, de l’Ajuntament de Barcelona i de les principals entitats econòmiques de la ciutat. 

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari