Revifen les accions contra l’ampliació de l’autopista C-32

Entitats contràries a aquesta via protesten contra els nous estudis del Departament de Territori i Sostenibilitat per reprendre les obres suspeses pel TSJC ara fa un any
Acció ecologista a Tordera contra l'ampliació de la C-32, el 10 de j
Acció ecologista a Tordera contra l'ampliació de la C-32, el 10 de juliol

Les entitats Aturem la C-32, Rebel·lió o Extinció, Preservem el Maresme i Sos Costa Brava han fet i faran diverses accions aquest estiu per protestar contra la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat de reprendre les obres de l’ampliació d’aquesta autopista. L’11 de juliol de l’any passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre l’execució de les obres d’ampliació de la C-32 des de Palafolls fins a Lloret en considerar que l’estudi d’impacte en què es basaven incomplia la legislació ambiental.

Les associacions ecologistes denuncien que, un any després, el departament que dirigeix Damià Calvet, que ja va anunciar que recorreria la sentència, està elaborant un estudi informatiu i un altre d’impacte mediambiental que avalin l’ampliació de l’autopista. Les entitats contràries a aquesta ampliació van organitzar dos actes simultanis a Tordera i a Barcelona, aquest divendres 10 de juliol.

A Barcelona, membres de Rebel·lió o Extinció van deixar el tronc d'un arbre davant la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat i van mostrar una gran pancarta amb el lema “Prou destruir el territori”. A Tordera, activistes d’Aturem la C-32, Sos Costa Brava i Preservem el Maresme es van manifestar davant la seu de l’empresa Dragados, promotora de les obres. L’acció a Tordera va consistir en la inauguració irònica d’una suposada nova seu de l’Agència Catalana de Natura. “Volem simbolitzar així la doble moral de la Generalitat”, va explicar Joan Mora, portaveu d’Aturem la C-32.

La concessió per explotar la C-32 acaba d’aquí a un any i els opositors a la seva ampliació temen que s’utilitzi aquest fet per intentar que s’allargui el període d’explotació de l’autopista, gestionada per l’empresa Abertis. Entenen, a més, que les obres de l’ampliació destrossarien els boscos existents entre Palafolls i Lloret, i que els cent milions en què estan pressupostades es podrien dedicar a millorar les carreteres ja existents i el transport públic als municipis afectats. 

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari