El PNC de Marta Pascal acusa Torra de desprestigiar la Generalitat

El Partit Nacionalista de Catalunya aposta per un referèndum d'independència acordat amb l'Estat
Quim Torra

El pròxim 27 de juny neix el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), liderat per Marta Pascal i que ha rebut la benedicció de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. En el document polític que es debatrà es fa una crítica al govern encapçalat per Quim Torra quan diu que el PNC intentarà "tornar a prestigiar l'acció i la institució del Govern de Catalunya i de la política catalana en el seu conjunt". A més, assegura que la Generalitat ha de tenir un govern "que faci bandera dels acords i no de l'enfrontament".

Aquesta nova formació se situa en l'eix sobiranista. No obstant fuig de la unilateralitat que ha estat marcada per Carles Puigdemont i Quim Torra, i que encara defensen. En l'esborrany del document polític al qual ha tingut accés EL TRIANGLE s'especifica que el PNC defensa "un nou catalanisme modern i transversal dins del context de la Unió Europea. La independència és una opció legítima, defensada per bona part de catalanes i catalans, però s'ha d'exercir a través de mecanismes legals, acordats, i sobretot sense cap mena d'improvisació ni de falses esperances que duen a futures frustracions". Fins i tot s'esmenta seguir el model d'Escòcia amb el Regne Unit.

Aquest esborrany de document polític, que consta de cinc fulls, podrà ser esmenat en el congrés fundacional que es farà via telemàtica i a on s'elegirà, si no hi ha sorpreses d'última hora, a Marta Pascal com a màxima dirigent.

El PNC neix després de la trobada del setembre passat d'un grup d'exconvergents, bàsicament, descontents amb el camí del PDECat. Aquest grup de Poblet ha elaborat el document "Mirada al 2030: anàlisi de futur i propostes", que en quatre eixos ha marcat la base ideològica del PNC i que passa a ser l'instrument polític, mentre que el grup El país de demà segueix funcionant com a think tank, tal com recull un document del 7 de juny.

D'aquesta manera, el PNC pretén recollir la forma de fer del pujolisme, doncs aposta pel personalisme comunitarista, tan defensat per Jordi Pujol.
El manifest acaba amb l'epígraf "una Catalunya per tothom", on si torna a veure una crítica als actuals governants de la Generalitat. Cal tenir present que Puigdemont va vetar Pascal com a màxima dirigent del PDECat, la qual cosa la va deixar relegada. Pascal es va mostrar crítica al procés unilateralista i va apostar la tardor del 2017 per convocar unes eleccions.

En concret, el PNC afirma que "el catalanisme polític té com a objectiu prioritari el progrés mitjançant la construcció de consensos en la nostra ciutadania", per la qual cosa el PNC s'aparta de l'actual forma d'exercir el poder de JxCat. Finalment, el nou partit que busca l'electorat orfe del centre sobiranista, diu en l'esborrany del document polític que cal aconseguir "articular un projecte engrescador de país. Un projecte central que governi pels set milions i mig de catalanes i catalans que, amb la seva pluralitat, amb la seva diversitat, opinions i sensibilitats, es mereixen un govern que pensi, governi i actuï per a cadascun d'ells".

Destacats dirigents de la ja desapareguda CiU estan donant suport a aquesta nova formació. Els exdiputats Carles Campuzano i Jordi Xuclà, entre d'altres, així com l'exconseller Lluís Recoder són noms que estan compromesos amb el naixement del Partit Nacionalista de Catalunya.

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari