El Parlament insta al govern a rescindir el contracte amb Ferrovial

Tots els grups voten a favor, llevat de les abstencions de Cs i PP, que es retiri immediatament l'adjudicació del seguiment de positius de Covid-19 a l'empresa del cas Palau
Sessió del Ple del Parlament de Catalunya
Sessió del Ple del Parlament de Catalunya

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous instar al Govern de la Generalitat a "rescindir de manera immediata" el contracte per valor de 17,7 milions d'euros adjudicat a Ferroser Servicios Auxiliares, una filial de Ferrovial, perquè fes el seguiment de positius de Covid-19.

La moció, presentada per la CUP, ha rebut els vots favorables de 90 diputats, entre els quals els dels dos partits del govern, JxCat i ERC, així com els del PSC, Catalunya En Comú Podem i la CUP, mentre que Cs i el PP s'han abstingut.

La consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), no va aclarir en seu parlamentària quant haurà de pagar la Generalitat com a indemnització a l'adjudicatària. També va negar el fet d'haver aplicat criteris economicistes i va lamentar que "no ho podem fer tot directament". També es va justificar adduint que "el sistema de salut és el que és".

Ferroser forma part de Ferrovial, un grup empresarial que va pagar 6,6 milions en comissions il·legals a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), segons la sentència del cas Palau. L'Audiència de Barcelona va absoldre els exdirectius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elízaga, als quals va exculpar del delicte d'administració deslleial. Pel que fa al delicte de tràfic d'influències, havia prescrit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides