JxCat, ERC i la CUP portaran una petició d’abdicació de Felip VI al ple del Parlament

La Comissió del 155 portarà també la reprovació de Rajoy, Sánchez i Rivera a debat a la cambra catalana
Presidència de la Comissió del 155

El Parlament de Catalunya, amb el vot de la majoria parlamentària independentista (JxCat, ERC i CUP), reprovarà els líders dels tres partits que van recolzar l’article 155 de la Constitució Espanyola el 2017 a Catalunya: Mariano Rajoy (PP), Pedro Sánchez (PSOE) i Albert Rivera (Cs). Així ho van avalar amb els seus vots els partits independentistes aquest dimarts en la darrera sessió de la comissió d’investigació a la cambra catalana sobre l’article 155 de la Constitució i en la què també van decidir portar al ple la petició d’abdicació del rei Felip VI.

La reprovació del president del govern central va ser una iniciativa dels postconvergents mentre que la reclamació de l’abdicació del monarca va ser una proposta dels republicans, per "contribuir a la guerra bruta econòmica i a promoure la confrontació en comptes d'una solució pactada."

En la reunió d’aquest dimarts, les formacions independentistes van aprovar les seves conclusions respecte, entre altres, les conseqüències de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i van obtenir el suport de Catalunya en Comú-Podem en alguns punts.  

La conclusió dels secessionistes és que l'aplicació de l'article 155  de la Constitució a l'administració catalana va ser “un cop d’estat dels poders de l’Estat Espanyol” contra les institucions catalanes i que va tenir un impacte de 1.800 milions d’euros.

El diputat del Partit Popular de Catalunya (PPC), Santi Rodríguez, va participar en aquesta últim encontre i va mostrar la seva oposició a les tesis defensades pels grups independentistes, mentre que Cs i el PSC, com havien fet fins aleshores, no hi van participar.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari