Espanya reobrirà les fronteres el 21 de juny, amb l’excepció de Portugal

El govern espanyol avança al final de l'estat d'alarma l'obertura de les fronteres amb l'espai Schengen
Pedro Sánchez

Espanya reobrirà fronteres amb l'espai Schengen abans del previst. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en la conferència amb els presidents autonòmics que reobre l'espai fronterer quan acabi l'estat d'alarma, el 21 de juny.

El govern espanyol rectifica respecta la seva pretensió inicial d'obrir-les l'1 de juliol, més tard que la resta de països de l'entorn, que ho faran el 15 de juny. Europa havia demanat a Espanya que avances la reobertura de fronteres.

En el pla de Sánchez hi ha una excepció: Portugal. En aquest cas, el país que comparteix una frontera més gran amb Espanya no podrà aixecar els controls fins a l'1 de juliol. L'obertura coincidirà amb un acte amb el rei, Sánchez i el primer ministre de Portugal.

El president Sánchez, que avui celebrava la catorzena videoconferencia amb els presidents autonòmics des del decret de l'estat d'alarma, també els ha anunciat que aquesta seria la darrera trobada telemàtica.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides