El president de Nissan a Europa no veu alternativa “viable” al tancament

Diu que no és cert que la firma no hagi donat resposta a les demandes de diàleg dels governs espanyol i català
Gianluca de Ficchy

El president de Nissan a Europa, Gianluca de Ficchy, no veu una alternativa "viable" al tancament de les plantes de Barcelona, Sant Andreu i Montcada, programat per a finals d'any. El màxim responsable de la marca japonesa entén que les plantes catalanes són inviables "perquè la seva producció és molt baixa". Segons el mandatari, "ni amb un nou model la planta de Barcelona hauria estat rentable".

De Ficchy també ha afirmat en sengles entrevistes a El Periódico i a la Vanguardia que no és cert que la firma no hagin donat resposta a les demandes d'explicacions del govern espanyol i del català sobre el tancament de les plantes. Agraeix el suport dels governs, però reconeix que ni amb els suports institucionals s'hauria pogut revertir la proposta de tancament.

El mandatari ha admès que el tancament de les tres plantes catalanes de Nissan serà "car", malgrat que no ha volgut comentar cap de les estimacions que han transcendit en els darrers dies, algunes de les quals calculen que la xifra ascendirà a 1.450 milions d'euros.

A parer del màxim mandatari de Nissan a Europa, aquestes xifres "no corresponen necessàriament amb la realitat", per bé que ha explicat que la decisió de tancar les plantes "no és fàcil de prendre". En tot cas, afirma que s'ha tingut en compte "tots els elements" i que la conclusió final ha estat que la millor estratègia "global" per al grup és el tancament de les plantes catalanes.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari