Sánchez obté l’aval del Congrés per a la sexta i darrera pròrroga

L'estat d'alarma ha tirat endavant amb el suport de Cs i PNB i l'abstenció d'Esquerra Republicana
Pedro Sánchez

No hi ha hagut sorpreses: el Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma, que s'allargarà fins al 21 de juny. Finalment, la petició que ha fet el president del govern Pedro Sánchez ha tirat endavant amb l'abstenció d'Esquerra Republicana i els vots a favor del PNB i Ciutadans, tal com estava pactat.

El Congrés ha aprovat la pròrroga amb 177 vots a favor, 155 en contra (entre els quals hi ha els de Junts per Catalunya i la CUP) i 18 abstencions (incloses les d'Esquerra). Això significa que l'estat d'alarma s'allargarà fins al 21 de juny.

Aquest serà un estat d'alarma diferent, amb més capacitat de gestió pels governs autonòmics. Així ho ha explicat Sánchez: "La cogovernança està sent un dels elements clau en la gestió de la crisi; per aquesta raó, en aquesta darrera etapa les competències de les comunitats autonòmiques en la progressió de les mesures de desescalada, seran molt més amplies".

D'altra banda, Sánchez ha dit que dimarts de la setmana que ve, el Consell de Ministres elaborarà un reial decret llei que servirà per regular l'anomenada "nova normalitat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.