ERC pacta amb Sánchez l’abstenció a la pròrroga del darrer estat d’alarma

Els socialistes es comprometen que sigui l'última i a gestionar la desescalada amb el Govern català
Pedro Sánchez saluda a Pere Aragonès, en presència de Quim Torra

El PSOE i ERC han arribat a un acord perquè els republicans s'abstinguin en la sisena pròrroga de l'estat d'alarma per a quinze dies més que el Govern espanyol presentarà dimecres que ve al Congrés per a la seva aprovació.

Els socialistes es comprometen que aquesta sigui l'última prolongació de l'estat d'alarma i també a gestionar la desescalada conjuntament amb el Govern de la Generalitat.

Però a més, han acordat aspectes no directament relacionats amb l'estat d'alarma, encara que sí amb les conseqüències del coronavirus a Catalunya, entre ells la "coparticipació en la gestió" del fons de reconstrucció europeu que es derivi de les negociacions que s'estan mantenint en el si de la UE.

També han abordat de quina manera poden participar les autonomies en la gestió de l'Ingrés Mínim Vital, aprovat divendres pel Consell de Ministres.

En l'acord, s'inclouen també compensacions als treballadors de Conca d'Òdena, que van patir un confinament més dur durant les pitjors setmanes d'afectació del coronavirus.

Les negociacions s'han dut a terme de forma discreta i directament des de la Moncloa entre el president Pedro Sánchez i el vicepresident de l'executiu català, Pere Aragonès.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides