Les dades de Catalunya sobre la Covid-19 segueixen sota revisió

Espanya registra 56 defuncions associades al coronavirus les darreres 24 hores
Evolució de les dades oficiales de casos de Covid-19 a Espanya
Evolució de les dades oficiales de casos de Covid-19 a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest divendres de 446 nous casos positius de Covid-19 des de l'anterior actualització, de manera que el total confirmat des de l'inici de la pandèmia puja a 234.824. L'informe del Ministeri, elaborat a partir de les dades remeses per les Comunitats Autònomes, aclareix que Catalunya "ha notificat més casos de dies previs pendents d'assignació de la data de diagnòstic", i que "la sèrie s'està revisant". L'increment de positius catalans, de lluny el més gran, és de 150, un terç del total.

En canvi, les dades catalanes sobre noves hospitalitzacions i ingressos en unitats de cures intensives (UCI) són zero l'endemà que Sanitat, adduint problemes de validació, no inclogués en l'informe d'aquest dijous cap xifra pel que fa a aquestes categories ni tampoc a les de casos i morts.

La dada espanyol de defuncions és 28.628 després d'un darrer increment diari de 56, el sisè consecutiu per sota de 100 i el segon més baix des del 16 de març, només millorat pel d'aquest dijous, 48, que no sumava la dada catalana. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha atribuït les discrepàncies sobre anteriors xifres de morts reportades amb correccions durant processos de validació de dades que han sumat defuncions "antigues".

124.642 persones han estat hospitalitzades des de l'inici de la pandèmia a Espanya, 123 més que en l'anterior informe oficial, i 11.462 són o han sigut pacients d'UCI, 20 més que fa 24 hores.

Catalunya suma 57.036 positius confirmats per proves PCR després d'un darrer increment de 150. La xifra diària oficial d'hospitalitzacions i pacients d'UCI és 0, i la de defuncions, que s'incrementa en 3, és ara 6.656.

Fernando Simón ha explicat sobre les dades catalanes que presenten "incongruències" i "problemes amb la validació" els darrers dos dies, i ha mostrat preocupació al respecte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides