Les cooperatives agràries, en situació crítica per la crisi sanitària

Demanen al govern català que les consideri un sector prioritari a l’hora de destinar recursos que generin activitat econòmica i llocs de treball
El sector del vi

Les cooperatives agràries, especialment les que es dediquen al vi i cava, a l’oli d’oliva, la fruita de pinyol o la planta viva, es troben actualment en una situació econòmica força complicada arran de la crisi sanitària per la Covid-19. Així li ha traslladat el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Ramon Sarroca, al president de la Generalitat, Quim Torra, en la reunió que ha mantingut aquest dilluns el sector agroalimentari.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, ha reclamat al president català el “suport directe” al sector del vi i el cava, per la pèrdua del canal d’Horeca; al de l’oli d’oliva, per la caiguda de preus i els aranzels als Estats Units, i el de la planta viva, pel tancament de punts de comercialització. Així mateix, Sarroca ha recordat a Torra els increments de costos que hauran d’assumir les cooperatives per tal de complir les mesures de protecció, com és el cas de les cooperatives de fruita de pinyol amb l’inici de campanya.

D’altra banda, el president de la FCAC ha assenyalat durant l’encontre que “les cooperatives agràries ens hem reafirmat com un sector estratègic pel proveïment d’aliments” i ha sol·licitat que les cooperatives siguin  “prioritàries a l’hora de destinar recursos per tal d’incentivar el seu paper en la generació d’activitat econòmica i creació de llocs de treball”. En aquest sentit, han demanat al govern català que contempli la col·laboració de les cooperatives agràries en l’execució de projectes d’inversió de caire públic o privat que comportin plans d’inversió per regenerar l’activitat econòmica.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides