Asens defensa que els presos amb permisos per sortir a l’exterior passin el confinament a casa

Admet que és una mesura que, més enllà d’afectar als presos independentistes, també tindria conseqüències amb reclusos com el fill de Jordi Pujol o Iñaki Urdangarin
Jaume Asens

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i les seves confluències, Jaume Asens, ha informat que la seva força política està treballant perquè els presos en segon o tercer grau en règim de semillibertat o amb permisos per sortir a l’exterior passin el confinament als seus domicilis i no als centres penitenciaris, mentre duri la crisi sanitària per la Covid-19. Per Asens, l’objectiu d'aquesta mesura és vetllar per la salut dels interns i evitar contagis.

El dirigent dels ‘comuns’ ha assegurat en una entrevista a Europa Press que la via per la qual advoquen és el decret llei, i ha admès que la mesura pot tenir “un efecte colateral” amb els presos independentistes que es troben en règim de flexibilitat per l’article 100.2, si el govern català, que és qui té les competències, pren la mateixa decisió.

Asens ha destacat que la mesura afectaria als presos que compleixin els requisits “independentment de qui siguin els condemnats”, i ha reconegut que podria afectar al fill de l’expresident català Jordi Pujol, a Iñaki Urdangarin o bé a polítics del Partit Popular que es troben en situació de semillibertat.

Asens ha assenyalat que les disposicions plantejades  estan en fase de debat al si del govern de Pedro Sánchez i ha subratllat que els plantejaments fets pel seu grup parlamentari van en la direcció de les recomanacions marcades per òrgans internacionals com l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Consell d’Europa o les Nacions Unides.

 

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari