L’economia caurà un 9,2% i l’atur pujarà fins al 19% a Espanya per la crisi del coronavirus

L'ensorrament de les dades macroeconòmiques és per la caiguda del consum de les famílies, la inversió privada i les exportacions
Nadia Calviño

El govern central preveu que l'economia espanyola caurà un 9,2% aquest any arran de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. També preveu que hi haurà una recuperació parcial el pròxim any, 2021, que podria provocar un creixement del 6,8%. Aquestes dades han estat presentades per l'executiu de Pedro Sánchez davant la Comissió Europea.

Segons els càlculs del govern central, la caiguda del Producte Interior Brut (PIB) estaria provocada per la baixada del consum de les famílies, la caiguda de la inversió privada i la manca d'exportacions. Amb aquest panorama, l'executiu de Sánchez preveu que l'economia espanyola patirà la pitjor situació que s'ha viscut des de la Guerra Civil.

Dins de l'anàlisi macroeconòmic del govern, es preveu també que l'atur pugi fins a un 19% aquest 2020, i que només es reduirà fins a un 17,2% l'any vinent. En aquest context, la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha explicat aquest divendres que aquest any l'Estat tancarà comptes amb un dèficit del 10,3%, unes xifres que no s'havien donat des del 2012.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.