El coronavirus suma 5.252 contagis i 585 morts més a Espanya

Simón preveu que la reordenació de les dades trigarà dos o tres dies després d'haver demanat informació "més detallada" a les CCAA
Fernando Simón
Fernando Simón

El Ministeri de Sanitat no ha ofert aquest divendres l'informe habitual sobre les xifres del coronavirus a Espanya abans de la roda de premsa dels responsables tècnics dels ministeris, sinó durant la compareixença, un retard que el coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha atribuït a un "problema" de "consistència" amb les dades comunicades per una Comunitat Autònoma. Les morts són 585 més i els nous contagis, 5.252, segons les xifres oficials de notificacions de les darreres 24 hores. El total de contagis puja fins als 188.968 i el de morts és de 19.478.

Davant la discrepància d'algunes xifres, el coordinador del CCAES ha explicat que trigaran dos o tres dies en obtenir i reordenar la informació "més detallada" demanda a les Comunitats Autònomes per Sanitat, i que la petició està relacionada amb l'adaptació a una nova situació "tant epidemiològica com de capacitats diagnòstiques". També ha dit que no totes les CCAA poden adaptar-se a aquesta petició i oferir dades homogènies al mateix ritme. Simón ha explicat que hauran de "corregir les sèries històriques" sobre el dia a dia de la pandèmia i que esperen com a resultat una variació petita dels números per l'efecte de l'increment dels resultats dels tests.

Sobre aquestes sèries, Simón ha assenyalat la importància d'evitar barrejar dades, referint-se als "artefactes" -que ha diferenciat d'informació falsa- que puguin afectar a una interpretació correcta de l'evolució de la pandèmia a Espanya. La informació, segons ha indicat, s'incorporarà a les sèries quan es pugui interpretar correctament, però s'ha mostrat obert a la publicació per separat de les noves dades rebudes.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides