Torra deixa les eleccions anticipades al congelador

El president català descarta posar una data als comicis després de l'aprovació dels pressupostos
sanitat
sanitat

"Ningú entendria que ara hi hagués eleccions a Catalunya", ha manifestat el president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la possibilitat de concretar amb una data, en l'actual context de lluita contra la pandèmia del coronavirus, l'avançament electoral que va anunciar el passat 29 de gener.

Menys de tres mesos després d'haver considerat acabada la legislatura, marcada pel deteriorament de la relació entre els socis el govern català, JxCat i ERC, Torra ha explicat en una roda de premsa amb mitjans internacionals que no s'ha debatut la qüestió, i ha remarcat que l'única prioritat del govern és "protegir tots els ciutadans".

D'aquesta manera, ha confirmat que les noves eleccions queden aparcades i no s'anunciaran després de l'aprovació dels pressupostos, que podria votar-se el pròxim 24 d'abril.

En canvi, Torra ha considerat el dret a l'autodeterminació una de les condicions indispensables perquè el govern català formi part de les converses sobre la "reconstrucció" que promou el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. També ha assenyalat en aquest sentit l'increment de la justícia social i la protecció dels treballadors, així com una disposició a "democratitzar l'Estat i no blanquejar el règim del 77", en al·lusió al règim constitucional del 1978.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides