La pandèmia no atura les obres que destrueixen Begur

La promotora de la urbanització ‘Jardins de Sa Riera Living’, denunciada pels ecologistes, ja ha venut el 20% dels seus xalets
Obres de la urbanizació 'Jardins Sa Riera Living' a Begur
Obres de la urbanizació 'Jardins Sa Riera Living' a Begur

Tant bon punt s’ha permès tornar a l’activitat laboral en alguns sectors considerats no essencials, com la construcció, les obres a diverses urbanitzacions que els col·lectius ecologistes han denunciat a la Costa Brava s’han reprès. La vila de Begur és una de les més afectades per aquestes promocions urbanístiques. La Plataforma Salvem la costa de Begur @SOSAiguafreda ha difós una fotografia on es veu l’evolució de les obres i com estan canviant la imatge de la vila. “La barbàrie que ha permès l’anterior consistori amb el beneplàcit de la Generalitat no té nom. Hem portat aquestes obres als tribunals”, recorda la Plataforma, aquest dimarts, en un missatge a twitter.

El departament de Territori i Sostenibilitat, que dirigeix Damià Calvet, va aprovar a finals de l'any passat una moratòria en la concessió de llicències per iniciar noves urbanitzacions i va aturar alguns dels projectes en marxa, però d’altres promocions han pogut continuar tirant endavant. Salvem la costa de Begur ha presentat denúncies als jutjats contra quatre d’aquestes promocions: els 24 habitatges que es construeixen a la Pedrera de s’Antiga, els 33 que s’estan aixecant a la zona de Montcal, un xalet a la platja de Sa Riera, a primera línia de mar, a la cala de Port des Pi, i els 52 xalets que formen part del projecte Jardins sa Riera Living.

Els ecologistes no només es queixen de l’impacte que aquestes urbanitzacions tenen en el paisatge i l’entorn de Begur i en el nombre d’arbres que s'han talat per construir-les sinó també en què algunes es construeixen en territoris en pendent, contra el que exigeix la legislació vigent, i en les limitacions que poden suposar pel subministrament d’aigua potable.

La promoció Jardins sa Riera Living, propietat de l’empresa Stoneweg, ha reprès les obres dels seus 52 habitatges immediatament després de suavitzar-se el confinament i al seu portal anuncia que ja n’ha venut el 20%. Els veïns, mentre, contemplen, confinats a les seves cases, com les obres avancen. La Plataforma Salvem la costa de Begur ha fet una crida ciudadana per obtenir més recursos per anar als jutjats amb la voluntat de “frenar l’allau d’amenaces que planen sobre el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a Begur”.

Mentre les grues han tornat a posar-se en marxa a diverses poblacions de la Costa Brava no ho faran al paratge de Sa Guarda, a Cadaqués, on la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat va desestimar fa uns dies el projecte de construir-hi 105 cases després que la plataforma ecologista Sos Costa Brava impugnés aquesta promoció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides