Quin ‘expert’ en coronavirus surt a la foto de la festa de Cadaqués amb Puigdemont i Rahola?

Bonaventura Clotet
Bonaventura Clotet

El doctor Bonaventura Clotet, un dels experts científics consultats sobre el coronavirus pel president de la Generalitat, Quim Torra, ha exhibit la seva proximitat al puigdemontisme més d'una vegada.

L'any passat va promoure un manifest favorable a les candidatures presentades per Junts per Catalunya a les eleccions europees i a l'alcaldia de Barcelona, adhesió que va immortalitzar una foto de Clotet amb l'exconsellera i actual regidora postconvergent Elsa Artadi.

Es tracta del mateix manifest del qual s'ha desmarcat recentment el mediàtic doctor Oriol Mitjà sense aclarir si va ser Clotet o JxCat qui ha usat el seu nom "sense el meu coneixement ni autorització", segons ell assegura que va ser el cas. Encara apareixia fins a aquesta setmana, això sí, a la llista de signants del manifest que va publicar JxCat.

Mitjà, incorporació estrella de Clotet a l'Hospital Germans Trias i Pujol, ho és ara també de Torra, en aquest cas com a assessor presidencial oficial. La nova responsabilitat s'ha anunciat després que Torra hagi criticat les decisions del govern espanyol contra el coronavirus les darreres setmanes esgrimint el parer d'aquest expert en malalties infeccioses, i dues setmanes després de la publicació d'un manifest signat per desenes de científics, entre els quals Clotet i Mitjà, favorable al "confinament total", sobretot de zones com Madrid i Catalunya.

D'altra banda, Clotet, guardonat el 2016 amb la Creu de Sant Jordi, apareix en una de les imatges més comentades durant els anys del procés: una de les fotos de la "festassa amb amics a Cadaqués" difosa amb aquest comentari per l'estrella de TV3 Pilar Rahola a Twitter l'agost del 2016. Aquella festa -amb paella inclosa- va ser la mateixa en la qual el major dels Mossos Josep Lluís Trapero va tocar amb la guitarra la cançó Paraules d'amor, de Joan Manuel Serrat, i el president de la Generalitat d'aleshores, Carles Puigdemont, Let it be, de John Lennon.

Entre altres famosos, a banda de Rahola, Puigdemont i Trapero, hi havia Marcela Topor, l'esposa de Puigdemont, Joan Laporta, amic de Puigdemont i Rahola i expresident del FC Barcelona, i Helena Garcia Melero, la presentadora de TV3. També hi havia entre els convidats el doctor Clotet, els seus fills, l'actriu Aina Clotet i l'actor Marc Clotet, i la parella d'aquest, l'actriu Natalia Sánchez, coneguda pel seu paper a la sèrie de Telecinco Los Serrano.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides