El Dia Mundial de la Salut es converteix en el dia internacional contra la seva comercializació

Col·lectius europeus convoquen als ciutadans, aquest dimarts, a penjar llençols blancs amb lemes en defensa de la sanitat pública
Pancarta a favor de la salut pública
Pancarta a favor de la salut pública

El People’s Health Movement Europe (Moviment Europeu per la Salut de la Ciutadania) i l’European Network Against Commercialization of Health and Social Protection (Xarxa Europea Contra la Comercialització de la Salut i la Protecció Social) han fet una crida perquè aquest dimarts 7 d’abril, que es commemora el Dia Mundial de la Salut, es converteixi en un Dia Internacional contra la Comercialització de la Salut.

Aquesta jornada tindrà lloc en plena lluita contra la pandèmia de la Covid-19 i la Marea Blanca de Catalunya, que s’ha sumat a la iniciativa, demana els ciutadans que pengin aquest dimarts llençols blancs als seus balcons amb lemes en defensa de la salut pública.

Marea Blanca demana que “pengem llençols blancs, als balcons, a les finestres, als nostres cors en defensa de la sanitat pública, la sanitat de totes per a totes. La nostra esperança, la nostra meta. I demanem adhesions i participació als moviments socials, moviment feminista, sindicats, forces polítiques, persones solidàries”.

Una altra iniciativa que proposen els col·lectius que participen en aquesta iniciativa és que els ciutadans es facin fotos amb aquests missatges, els pugin a les xarxes socials i els facin arribar als dirigents polítics. Proposen l’ús dels hastags #health4all i #salutpertotes.

Els lemes que identifiquen la campanya són: “La salut no es ven” i “Escampem la solidaritat, no el virus”. Marea Blanca de Catalunya demana, a més, que es doti de “recursos de protecció a tots els treballadors i treballadores de la sanitat que s’estan jugant la salut amb materials inadequats i mitjans tècnics insuficients per la falta de previsió i negligència dels governs i administracions protagonistes de les privatitzacions i retallades i, ara, de la gestió ineficaç de la crisi”.

També reclama que no es tanquin els centres d’atenció primària (CAP), com pretenen algunes administracions, que es prengui el control de les indústries sanitàries i dels centres sanitaris privats i denuncia la manca de control de les administracions públiques sobre les empreses prestadores de serveis a les residències de gent gran i que “mercantilitzar i privatitzar les tasques de les cures a la dependència ha suposat obrir la porta a la mort per la Covid-19”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides