JxCat vol restituir Torra en el seu escó i Esquerra hi presenta esmenes

Els socis independentistes del Govern català tornen a xocar i protagonitzen l'enèsima baralla
Quim Torra

Els grups independentistes no guanyen per disgustos. Ara, JxCAT ha presentat una proposta de resolució en què es demana restituir l'acta de diputat del president Quim Torra, que va ser desposseït del seu escó després que el Suprem avalés la suspensió dictada per la JEC. El fet que ERC decidís no seguir endavant mantenint-li l'acta va provocar una divisió entre els dos socis de Govern que va forçar Torra a anunciar que convocaria eleccions després d'aprovar els pressupostos.

JxCat vol que el Parlament acordi ara deixar sense efecte les instruccions del secretari general del Parlament, Xavier Muro, que va donar l'ordre als serveis de la cambra per fer efectiva la decisió de la JEC de treure l'escó de diputat al president de la Generalitat.

Però ERC ha volgut fer matisos i ha presentat esmenes al text de JxCAT. El grup republicà assenyala la JEC i el Tribunal Suprem (TS) com a responsables de la decisió "d'usurpar" l'acta a Torra, i demana "adoptar totes les mesures possibles" per revertir els acords de la JEC i restituir-lo en la seva condició de diputat; això sí, només les 'mesures possibles'.

La proposta de resolució de JxCAT està datada el mateix dia que el secretari general del Parlament va donar instruccions a la cambra per retirar l'acta a Torra, i planteja obertament que el Parlament "confirmi" la condició de diputat de Torra i requerir a la JEC perquè anul·li els seus acords en relació amb aquest assumpte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides