Quin editor encarrega un llibre perquè parlin d’ell?

Oriol Soler
Oriol Soler

L'editor Oriol Soler, propietari d'Ara Llibres, està tenint un èxit important amb Tota la veritat, escrit pels periodistes Ferran Casas, Odei A.-Etxearte, Marc Martínez Amat, Roger Mateos, Gerard Pruna i Neus Tomàs.

En la llista dels llibres més venuts durant les últimes setmanes, pretén ser la "crònica definitiva" del procés. Oriol Soler, l'editor, és un dels protagonistes. Hi surt citat 17 vegades. Ja a la primera ocasió és qualificat d'"ideòleg de la comunicació de Junts pel Sí".

Així mateix, en el volum s'explica que dos personatges sense lligam ni amb partits ni amb associacions cíviques van formar el que va ser conegut com a "estat major del procés". Són Soler i l'exconseller i exdirigent d'ERC Xavier Vendrell. Aquests dos personatges entraven al Palau de la Generalitat com si hi treballessin. Fins i tot, Soler va arribar a tenir-hi un petit despatx per "coordinar l'operativa digital i de comunicació" del procés.

En el llibre també s'explica que Soler va encarregar a Quim Torra el discurs que havia de fer Carles Puigdemont per proclamar la independència, mentre que un "periodista" era l'encarregat de fer el discurs d'ajornament de la independència.

A més, a major glòria de Soler, es diu que va ser ell qui va escriure el primer discurs que va fer Puigdemont des de Brussel·les. Dies abans havia convocat una reunió amb els periodistes de confiança del procés, entre els quals hi havia Pilar Rahola, Vicent Partal, Mònica Terribas, David Bassa, Pepe Antich, Toni Soler i Ferran Casas, aquest últim un dels autors del llibre, per explicar com aniria el futur després de l'aplicació del 155.

Xavier Vendrell, l'altra meitat de l'"estat major del procés", hi surt citat 14 cops, tres menys que Soler.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides