La sentència del Suprem marcarà el judici contra el major Trapero

La fiscalia preveu rebaixar a sedició l'acusació, ara els imputats s'enfronten a penes d'11 anys per rebel·lió
Trapero
Josep Lluís Trapero

Aquest dilluns l'Audiència Nacional comença a jutjar el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i a l'excúpula política del cos policial: l'exdirector de la policia autonòmica Pere Soler i l'exsecretari general de la Conselleria d'Interior César Puig.

Excepte per a ella que en sol·licita quatre, la fiscalia demana 11 anys de presó per a cada acusat per rebel·lió, una acusació que quan s'acabi la prova en el judici rebaixarà a la de sedició, com va marcar la sentència de procés, segons confirmen fonts fiscals a El Periódico.

En la sessió d'aquest dilluns hi ha les qüestions prèvies i els acusats començaran a declarar dimarts. El primer a fer-ho s'espera que sigui Trapero. El judici de l'Audiència Nacional també recordarà al del Suprem pels testimonis que hi passaran. En total, un centenar. Per exemple, testificaran Oriol Junqueras, Joaquim Forn o Jordi Sánchez.

També declararan el qui va ser número dos de Trapero, Ferran López, el coronel Diego Pérez de los Cobos o la secretaria judicial durant el 20-S, Montserrat del Toro. Entre els testimonis també hi haurà l'expresident Artur Mas, l'exdirector dels Mossos i actual Tinent d'Alcalde de Seguretat a Barcelona, Albert Batlle, o els exconsellers d'Interior Jordi Jané i Montserrat Tura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides