Quina “guerra civil” ha provocat Toni Soler a Twitter?

Toni Soler
Toni Soler

El final de l’any del 2019 i el començament del 2020 vénen marcats al món de Twitter a Catalunya per l’agra polèmica que enfronta l’humorista i historiador Toni Soler amb els defensors del professor jubilat Josep Maria Virgili. Tot va començar el 20 de desembre passat, amb un tuit d’aquest antic professor, molt popular a la xarxa per les seves píndoles sobre llengua catalana, on deia: “Alguns que us anomeneu a vosaltres mateixos ‘catalans no independentistes’, en realitat no sou catalans. Sou una altra cosa tan respectable com vulgueu (no cal dir), però catalans no ho sou. Jo diria que el que sou és espanyols residents a Catalunya”.

Aquesta comparació dels “catalans no independentistes” amb “espanyols residents a Catalunya” va provocar una allau de crítiques contra aquest jubilat, que és un dels fundadors del Grup Koiné, l’associació que promou que en una hipotètica Catalunya independent l’única llengua oficial hauria de ser el català. Entre els qui van censurar aquest tuit de l’exprofessor Josep Maria Virgili, per considerar-lo excloent i xenòfob, hi havia Toni Soler, el director dels programes Polònia i Està passant, que emet TV3.

Al seu torn, Toni Soler ha estat objecte d’un atac massiu i agressiu a Twitter per haver gosat criticar i blocar Josep Maria Virgili, on se l’acusa de ser un “venut” a Esquerra Republicana i un “paràsit” que viu a costa dels diners públics de TV3.  Aquesta “guerra civil” entre independentistes ha tingut altres protagonistes i víctimes col·laterals: l’humorista independentista Jair Domínguez, col·laborador d’Està passant, també ha rebut de valent a Twitter per haver gosat criticar Josep Maria Virgili; igual que Júlia Turinyà, la flamant presidenta del Consell per la República de Carles Puigdemont a Perpinyà.

Aquesta sonada baralla a Twitter s’emmarca en el duríssim enfrontament polític desfermat entre ERC i Junts per Catalunya a compte de la investidura de Pedro Sánchez. Qui està content és Josep Maria Virgili, que gràcies al seu enfrontament amb Toni Soler ha augmentat fins a 40.000 el nombre de seguidors que té a Twitter, fita de la qual se’n vanta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides