Els infants han de fer la neteja d’alguns centres d’acollida

Les entitats que gestionen els centres reclamen 13 milions a la Generalitat
Els menors són els principals afectats pels deutes del govern català

Hi ha centres d’acollida de menors a Catalunya que fan classes de neteja com a part d’un programa d’integració i cooperació però que, en el fons, és una manera d’estalviar diners.

David Rodríguez, del sector social de la CGT, afirma que “hi ha centres sense servei de neteja, perquè les entitats que els gestionen no tenen diners per contractar un equip i que, amagats sota una falta d’integració, són els mateixos nens els que fan la neteja i el manteniment del centre”.

Aquesta és una pràctica que posa de manifest el mal estat en què es troben els centres d’acollida amb manca d’educadors però també en condicions de sobreocupació. “Tenim centres amb nens dormint en llits plegables o en matalassos a terra”, explica David Rodríguez. 

Lluny d’assumir errors la Generalitat s’escuda en el fet que l’endarreriment dels pagaments, que està portant al col·lapse les entitats socials, és degut a una complexa gestió per la gran quantitat de centres i pisos tutelats que generen moltes factures.

El membre de la CGT denuncia que aquesta política és un pas previ per optar per una privatització i concentrar la gestió en poques entitats, cosa que suposaria augmentar les ràtios de nens per cada treballador. 

LLEGEIX L'ARTICLE SENCER AL Nº 1375 DE L'EDICIÓ EN PAPER DEL TRIANGLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides