JxCat contradiu ERC i exigeix el tercer grau pels presos independentistes

Els republicans calculen que se'ls concedirà el segon grau
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

La classificació dels presos independentistes s'ha convertit en una altra motiu de tensió entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Les seves defenses havien mantingut fins ara una imatge de relativa unitat, però la classificació penitenciària ha portat les diferències.

La defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, encapçalada per Jordi Pina, ha emès avui un comunicat en el qual ha lamentat les informacions que "pretenen justificar i normalitzar" la classificació dels presos polítics en segon grau penitenciari.

Unes paraules que arriben després que fonts jurídiques d'ERC hagin previst aquest matí que s'apliqui el segon grau -i no el tercer, que permetria ja sortides i permisos- als dirigents.

Pina indica que els seus clients s'han mantingut en un "escrupolós respecte" sobre la tasca dels professionals dels centres penitenciaris que han d'emetre l'informe. La decisió final depèn de la secretaria de mesures penals de la conselleria de Justícia, i demà dimecres les juntes de tractament el que faran serà, únicament, elevar un informe al respecte. Hi ha fins dissabte per conèixer el posicionament definitiu.

Els republicans preveuen que els serà concedit el segon grau. Segons han explicat fonts jurídiques d'ERC, els advocats ja preparen la documentació per recórrer la decisió al jutjat de vigilància penitenciària. L'objectiu és aconseguir un tercer grau i, paral·lelament, treballar amb les presons per tirar endavant la via de l'article 100.2, que combina característiques del segon i el tercer grau.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari