Tsunami també vol manejar el Barça i el Madrid

Afirma que la majoria de la societat catalana viu exclosa i insta els dos clubs a facilitar durant el clàssic l'exhibició del lema "Spain, sit and talk"
Sergio Ramos i Leo Messi
Sergio Ramos i Leo Messi

La iniciativa anònima Tsunami Democràtic, sorgida per transformar la protesta per la condemna del Tribunal Suprem als dirigents del procés en un revulsiu per a l'independentisme, ha interpel·lat el FC Barcelona i el Real Madrid demanant-los "implicació". En concret, vol que permetin fer visible durant el partit que disputaran el 18 de desembre, tant al terreny de joc com a la graderia del Camp Nou, el lema "Spain, sit and talk", que aquesta campanya comparteix amb el govern de Quim Torra. La petició, addueix, "respecta el lliure desenvolupament" del partit.

En un comunicat difós a Twitter, on afirma que "l'Estat persegueix a una part majoritària de la societat catalana", Tsunami argumenta que "el món de l'esport no pot restar aliè als problemes socials", i manifesta que "esperem una resposta els propers dies [sic], abans d'emetre un altre comunicat".

La petició es coneix setmanes després que el partit Barça-Madrid del 26 d'octubre fos ajornat per temor a eventuals incidents, una decisió que es va associar amb el fet que s'havia previst una acció reivindicativa, precisament organitzada per Tsunami, juntament amb una manifestació convocada aquell mateix dia. La mateixa iniciativa va difondre a Telegram a finals de l'octubre que el dia 18 de desembre "juguem a casa", en clara referència al clàssic, que es juga finalment aquell dia.

Tsunami, que va aconseguir que l'exjugador i exentrenador del Barça Josep Guardiola donés veu a un dels seus comunicats, i que compta amb el suport de dirigents del govern català i dels partits independentistes, planteja ara que els dos clubs ajudin a visibilitzar "la situació d'excepcionalitat que vivim", i a reclamar un diàleg per posar fi a "la situació d'exclusió i segregació política" que assegura que "pateix una part majoritària de la població catalana". No avança, en canvi, quin és el pla B, en el cas que el Barça i el Madrid s'hi neguin o no responguin.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari