La condició d’ERC a Sánchez: una “taula de negociació entre iguals”

Aragonès planteja intercanviar el 'sit and talk' per l'abstenció
Pere Aragonès i Marta Vilalta
Pere Aragonès i Marta Vilalta

Pere Aragonès, coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, ha posat com a condició per a l'abstenció del seu partit en una investidura de Pedro Sánchez el compromís del futur govern espanyol amb la creació d'una "taula de negociació política entre iguals".

Aragonès ha receptat "sit and talk", lema compartit pel govern català i els independentistes que han taponat diverses carreteres, per aconseguir que ERC faciliti la investidura, quelcom que els diputats de la formació al Congrés estaven disposats en l'anterior intent d'investir Sánchez.

En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, el vicepresident català ha destacat el paper de mobilitzacions com la de Tsunami Democràtic, ja que ha considerat que "necessitem la gent mobilitzada perquè no podem afluixar", i que és "important" que ho estigui "perquè el govern de l'Estat espanyol es mogui".

La portaveu d'ERC i diputada Marta Vilalta va situar el partit en el no d'entrada, després que es conegués aquest dimarts el principi d'acord entre PSOE i Unidas Podemos per formar un govern de coalició. ERC els retreu que hagin expressat que cal "garantir la convivència" a Catalunya, la qual cosa, per a Aragonès, és assumir "el relat de Cs".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides