Eleccions, amb gust de castanyes

Junts per Catalunya comença la campanya electoral marcant distàncies amb Esquerra Republicana
Debat electoral per començar la campanya

Aquesta mitjanit comença la campanya electoral del 10 de novembre; una cursa més curta que mai, donat que s'han avançat les eleccions i en lloc de quinze dies, els partits tenen una setmana per vendre el seu peix.

Tot i que la campanya s'inicia a mitjanit, els partits ja han començat aquest vespre de castanyada a escalfar motors. El Centre Tradicionàrius del barri de Gràcia de Barcelona ha acollit l'arrencada de Junts per Catalunya (JxCat). Dels missatges se n'extreu que hi haurà dos principals adversaris en campanya: ERC, pel seu vot "a canvi de res" en la investidura fallida de Pedro Sánchez, i el PSOE, per la repetició electoral i l'actitud cap a Catalunya des que es van trencar les negociacions el mes de febrer.

D'altra banda, el procés i l'exhumació de Franco s'intueixen els dos temes centrals de la campanya electoral en general. Així, mentre el president en funcions, Pedro Sánchez, iniciava la campanya a Sevilla, la vicepresidenta Carmen Calvo ho feia a Madrid i Catalunya i Franco han estat els temes ocurrents del seu discurs i, com ella mateixa avançava, ho seran durant aquesta setmana.

La solució al conflicte català ha centrat gran part del debat electoral entre candidats del dia que comença la campanya, encara que també s'han dedicat diverses intervencions a la "violència" als carrers catalans i als cossos policials. Al debat organitzat per Barcelona Tribuna, amb tots els número 1 de les formacions a excepció de la candidata socialista, Meritxell Batet, que per prescripció mèdica s'ha apartat de la precampanya, els partits han presentat les seves propostes per solucionar la situació política, que en molts casos ha passat pel diàleg amb l'Estat –JxCat, ERC i comuns-, mentre que el PSC ha matisat que hi ha d'haver diàleg però "dins la llei i renunciant a la unilateralitat". Ciutadans, en canvi, amb Inés Arrimadas al capdavant, ha demanat "frenar el procés" i ha advertit que la resposta ciutadana al carrer "no és a la sentència, sinó a 40 anys de nacionalisme".
 

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari