La gestió del Teatre-Auditori de Sant Cugat, a la Fiscalia

Un empresari reconeix que se li feien pagaments importants sense cap concurs públic
Teatre-Auditori de Sant Cugat
Teatre-Auditori de Sant Cugat

El Teatre-Auditori de Sant Cugat, un equipament municipal inaugurat l’any 1993 per l’expresident Jordi Pujol, és un cas com un cabàs de mala gestió econòmica. Així ho posa de manifest un informe elaborat pels departaments d’Intervenció i Secretaria general de l’Ajuntament, al qual ha tingut accés EL TRIANGLE.

Aquest informe recull la confessió feta per David Pujol, responsable de l’empresa Gobelin Projectes SL, que es va fer càrrec, entre els anys 2013 i 2018, de les tasques de muntatge i suport tècnic de tots els espectacles que es feien al Teatre-Auditori. Malgrat l’elevada facturació que endossava a l’Ajuntament de Sant Cugat (uns 200.000 euros anuals), l’organisme encarregat de la gestió d’aquest equipament cultural, que dirigeix Pep Tugues, mai va fer la preceptiva licitació d’un concurs públic per regularitzar aquesta situació.

A finals de l’any 2017, la Intervenció de l’Ajuntament va interrompre el pagament de les factures a Gobelin Projectes SL, atès que no hi havia un expedient de contractació aprovat. Això va precipitar la crisi d’aquesta empresa, que va cessar les seves activitats.

Part del personal de Gobelin Projectes SL va ser transferit aleshores a l’empresa Iniciatives Events SL, que va continuar fent les mateixes tasques, camuflant-les a través de contractes menors. Per la seva banda, David Pujol, per encàrrec de Pep Tugues, va elaborar el plec de clàusules que havia de regir la convocatòria del concurs públic per les tasques de muntatge i suport tècnic del Teatre-Auditori.

A aquest concurs, licitat poc abans de les passades eleccions municipals, només s’hi va presentar Iniciatives Events SL. Davant d’aquest cúmul d’irregularitats, l’Ajuntament ha portat el dossier a la Fiscalia.

L’anterior alcaldessa ho sabia
Sant Cugat del Vallès ha estat, durant anys, un important centre de poder convergent i un planter de consellers i alts càrrecs de la Generalitat. En l’actual govern de Quim Torra hi ha dos consellers que procedeixen d’aquest municipi del Vallès: Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat) i Jordi Puigneró (Polítiques Digitals i Administració pública).

A les passades eleccions municipals, les forces d’esquerra (ERC, PSC i CUP) es van coalitzar per desplaçar el PDECat de l’alcaldia. El nou equip de govern està encapçalat per Mireia Ingla (ERC). Entre les tasques que ha endegat el nou consistori hi ha l’aclariment de les múltiples irregularitats detectades durant els mandats convergents, en especial pel que fa a l’ús i abús de la contractació fragmentada i directa per fer adjudicacions a dit i evitar la convocatòria de concursos públics.

En el cas del Teatre-Auditori, que ha estat enviat a la Fiscalia, el denunciant, David Pujol, ha aportat proves que havia posat aquestes irregularitats en coneixement de Carmela Fortuny, l’anterior alcaldessa de la ciutat i, en la seva etapa com a tinenta d’alcalde de Cultura, màxima responsable d’aquest equipament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides