Intel·lectuals signen un manifest que exigeix la dimissió de Quim Torra

Escriptors com Cercas, Marías, Reverte, Millás, Marsé, Goytisolo o Montero, donen suport al document
Quim Torra

Un manifest impulsat per "Recortes Cero-Grupo Verde", amb el títol "Més procés és més retallades" i en el qual s'exigeix la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, per "encoratjar l'enfrontament i difondre l'odi", ha rebut el suport de diverses personalitats espanyoles.

Entre els signants figuren escriptors com Javier Cercas, Javier Marías, Javier Reverte, Juan José Millás, Juan Madrid, Juan Marsé, Luis Goytisolo o Rosa Montero, així com l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, l'advocada Lidia Falcón, el cineasta Fernando Colomo, les actrius Julieta Serrano i María Botto, el dibuixant Nazario o l'exsecretari general de CCOO Antonio Gutiérrez.

Amb un format similar al d'altres manifestos promoguts pel grup, el text rebutja parlar de presos polítics catalans i remarca que "no és cert que a Catalunya la independència sigui una bandera d'esquerres i la defensa de la unitat estigui en el camp de la dreta".

El manifest exigeix la "dimissió" de Torra: "No podem permetre que se segueixin utilitzant les institucions per encoratjar l'enfrontament i difondre l'odi entre conciutadans. Aquest tipus d'actuacions són pròpies de les dretes més reaccionàries, es diguin Torra o Abascal".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides