Patronal i sindicats fan pinya buscant estabilitat en la crisi del procés català

Foment, Pimec, CCOO i UGT pacten un comunicat conjunt i demanen "superar els blocs actuals"
Els líders sindicals amb el president Torra en una imatge d'arxiu

Hi ha pocs precedents, però les dues principals organitzacions patronals, Foment i Pimec, i sindicals, CCOO i UGT, s'ha posat d'acord i han consensuat un comunicat conjunt valorant la delicada situació que viu Catalunya després de la sentència del procés.

Així, patronals i sindicats fan una crida a "restablir els espais de convivència i cohesió social". "La política està obligada a trobar els mecanismes per resoldre la complexa situació en què ens trobem", afirmen. Tot seguit, demanen que, "lluny d'intensificar les tensions", s'han de buscar "solucions polítiques col·lectives i personals, com és el cas dels condemnats amb penes de presó".

En el comunicat els agents econòmics i socials fan una crida a "superar els blocs actuals" i tot seguit demanen "lideratge institucional" per afrontar reptes com la digitalització, la robotització, la transició energètica, els reptes climàtics i els reptes demogràfics.

"Recuperar la normalitat institucional ha de permetre entomar un procés de negociació entre institucions per trobar solucions progressivament satisfactòries, ja que la situació actual perjudica els interessos de la societat catalana i espanyola", lamenten.

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari