L’intent de prohibir dels correbous troba resistència a les Terres de l’Ebre

El Parlament insta el govern de Torra a suprimir aquests esdeveniments
El PDECat de les Terres de l'Ebre, reunit en defensa dels correbous
El PDECat de les Terres de l'Ebre, reunit en defensa dels correbous

La prohibició dels correbous, que el Parlament de Catalunya insta al govern de la Generalitat a executar, genera resistència entre institucions i partits de les Terres de l'Ebre. El fet que la proposta de resolució, promoguda per En Comú Podem, hagi tirat endavant aquest dijous amb més abstencions (61) que vots a favor (51), ha estat esgrimit pel delegat del govern català a les Terres de l'Ebre, el postconvergent Xavier Pallarés, crític amb una mesura que troba que "s'ha de parlar al territori amb el territori".

Mentre les entitats animalistes han celebrat l'èxit de la proposta de resolució contra la celebració dels correbous, les federacions locals del PDECat i del PSC han defensat aquesta tradició i s'han desmarcat de la posició dels respectius representants parlamentaris, per bé que almenys en el cas de Junts per Catalunya -que aplega membre del PDECat-, com en el d'ERC, els diputats han tingut llibertat de vot, ha publicat el Diari de Tarragona.

Pallarés, responsable d'autoritzar els actes taurins a les Terres de l'Ebre, ha assegurat que els consistoris i les entitats locals "estan fent les coses molt bé" i ha fet una crida a la tranquil·litat indicant que "tenim una llei sobre la taula que empara i regula els actes taurins i així continua sent", destaca el mateix diari.

El PDECat de les Terres de l'Ebre ha cridat als alcaldes de la zona a fer un front comú en defensa dels correbous. Els càrrecs electes i orgànics del partit successor de Convergència a la zona s'han reunit aquest dijous a la tarda per analitzar la situació i han anunciat que "defensarem els correbous on faci falta com a element cultural de les Terres de l'Ebre", en un comunicat que també explica que Mònica Sales, diputada de JxCat al Parlament, ha votat en contra de la proposta aprovada aquest dijous. Segons el Diari de Tarragona, han votat en contra 8 diputats de JxCat, 4 d'ERC -entre els quals Lluís Salvadó, Alfons Montserrat i Irene Fornós-, 4 del PP i un del PSC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides