Puigdemont s’indigna perquè Sánchez ignora Borràs

L'expresident es pregunta com sap el PSOE la posició de JxCat sense trucar la diputada
Puigdemont, Borràs, Budó, Torra, Batet i Artadi
Puigdemont, Borràs, Budó, Torra, Batet i Artadi

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a Brussel·les, juntament amb el seu successor al càrrec, Quim Torra, i la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs, entre altres figures de JxCat, en una roda de premsa on ha advocat per no convocar eleccions després de la sentència del Tribunal Suprem, contraposant aquesta possibilitat a "l'enfortiment de les institucions", i apostant per l'estabilitat.

Puigdemont s'ha mostrat indignat amb el fet que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no hagi contactat amb Borràs per parlar de la investidura, i s'ha preguntat com sap el PSOE la posició de JxCat sense trucar la diputada. Borràs, de fet, ha dit que si n'haguessin parlat, "hauríen pogut modificar o no el nostre punt de vista".

L'expresident i líder de JxCat ha reclamat una interlocució com la que té ERC amb el PSOE, i ha reivindicat que els diputats de la seva formació també són representants democràtics. ERC, per la seva part, segueix oberta a investir Sánchez tot i considerar "nefast" el rebuig socialista a un referèndum.

Per a Puigdemont, la sentència del Suprem, això sí, "marca una fi de cicle", i ha afirmat que l'Estat espanyol els obliga a defensar-se. "Hi haurà persecució d'idees", vaticina. L'expresident troba que "toca agafar la iniciativa un altre cop".

D’altra banda, Puigdemont ha nodrit l’expectativa del seu retorn un cop més en afirmar que està “a disposició del Parlament”, però que “quan sigui eurodiputat”, considerant que no són càrrecs compatibles, “hauré de decidir”.

Per la seva part, el president Torra, ha cridat la ciutadania a participar en la Diada, per a la qual ha dit que "hem aconseguit quallar un eslògan potent".

Sobre l'actualitat internacional, Puigdemont ha felicitat el moviment que es manifesten a Hong Kong contra el govern xinès per la retirada del projecte de llei d'extradició, detonant de les protestes.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari