Una entitat privada de l’òrbita puigdemontista té com a seu un edifici de la Generalitat

CATCiP s'encarrega de cobrar els diners del Consell per la República
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'Hotel d'Entitats de Girona, un equipament públic de la Generalitat de Catalunya, és la seu catalana d'una entitat privada de l'òrbita puigdemontista, revela El Confidencial citant les dades de registre formalitzades a la Generalitat per la citada entitat.

Es tracta de Catalunya Cultura i Progrés AISBL (CATCiP), fundada per Joan Matamala, el germà del senador Josep Maria Matamala (conegut per haver acompanyat l'expresident Carles Puigdemont en els seus viatges per Europa i per haver-lo ajudat a establir-se a Waterloo).

A més, segons El Confidencial, és l'associació que cobra els 10 euros als inscrits en el registre ciutadà del Consell per la República, a partir del qual el puigdemontisme va plantejar la votació d'una Assemblea de Representants paral·lela al Parlament de Catalunya.

El mateix diari havia denunciat darrerament que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va incomplir durant dos mesos la normativa d'incompatibilitats en haver estat membre del Consell per la República (i haver participat en les reunions) quan ja era consellera. Ara també assenyala que el cas de CATCiP desmenteix les declaracions amb què Budó va afirmar que no existia vinculació directa entre el Consell i el govern català.

L'Hotel d'Entitats de Girona, ubicat al carrer Rutlla de la capital de l'Onyar, és un equipament cívic destinat a "donar suport a entitats sense finalitat de lucre, legalment constituïdes al registre corresponent i amb finalitats cíviques i socials", explica la Generalitat en el seu web.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides