52 diputats francesos reclamen la fi de la repressió contra líders ‘indepes’

Els parlamentaris condemnen "l'atac contra les llibertats fonamentals i l'exercici de la democràcia"
Jean Luc Mélenchon

Un grup de 52 diputats francesos reclamen la fi de la repressió i de les "mesures arbitràries" contra els líders independentistes catalans empresonats i a l'estranger en un manifest que publiquen al setmanari Le Journal du Dimanche. Entre els signants hi ha el líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon i dirigents i parlamentaris del partit liberal UDI i del Partit Comunista francès i dues exministres d'esquerres.

En el manifest, els parlamentaris critiquen el que qualifiquen d'atac contra les llibertats fonamentals i l'exercici de la democràcia.

Diuen també que el respecte per les regles institucionals és una cosa, però que el debat polític no s'ha d'aturar amb repressió, amb atacs als drets de les persones amb una mena de delicte d'opinió.

Els diputats demanen en el text una rebaixa de la tensió i posar fi a "mesures arbitràries" que afecten el dret de sufragi dels electes catalans empresonats.

Entre els firmants, hi ha 17 diputats de França Insubmisa, entre ells Mélenchon, François Ruffin Alexis Corbiére. També hi ha 13 diputats del grup de Llibertats i Territoris, que aplega centristes i nacionalistes corsos -com Michel Castellani-, i 15 del Grup de l'Esquerra Demòcrata i Republicana, entre ells el líder André Chassaigne. La resta són membres de la centrista UDI.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari