Un tribunal del Lazio permet que l’Open Arms entri en aigües italianes

El vaixell es dirigeix a Lampedusa però el ministre de l’Interior, Matteo Salvini, diu que impedirà que desembarqui les 147 persones rescatades que du a bord
Manifestació a Barcelona demanant que obrin els ports mediterranis a
Manifestació a Barcelona per demanar que obrin els ports mediterranis a les persones rescatades

Un tribunal administratiu de la regió del Lazio ha suspès el decret de seguretat que va aprovar el passat 6 d’agost el ministre de l’Interior, Matteo Salvini, que prohibia l’entrada en aigües italianes als vaixells de les ONGs que rescatessin migrants al Mediterrani. Lògicament, aquesta prohibició impedia també que les persones rescatades fossin desembarcades en ports italians. El tribunal del Lazio, en resposta a una petició presentada per l’ONG Proactiva Open Arms considera que “la situació de gravetat i urgència excepcionals” que suposa que el vaixell d’aquesta organització faci 13 dies que espera per desembarcar les 147 persones rescatades que porta a bord, justifica que entri en aigües italianes. La resolució del tribunal només permet que aquesta entrada en aigües italianes serveixi perquè “les persones rescatades que ho necessitin rebin assistència mèdica”. El director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, considera, però, que totes les persones que són ara al seu vaixell necessiten aquesta assistència i ha ordenat que posi rumb a Lampedusa.

Salvini ha replicat dient que aprovarà immediatament un nou decret perquè l’Open Arms no pugui desembarcar ningú a Lampedusa. Paral·lelament, s’han intensificat les gestions entre els països de la Unió Europea per fer-se càrrec de les persones rescatades un cop siguin desembarcades. D’altra banda, el vaixell Ocean Viking, de les ONGs Metges sense Fronteres i Sos Mediterranée, navega també amb 365 persones rescatades a l’espera que Itàlia o Malta ofereixin un port on puguin baixar a terra.    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides