Els vigilants de l’aeroport del Prat fan vaga indefinida

El personal de seguretat diu que complirà els serveis mínims del 90% i que no farà cap vaga encoberta
Aeroport del Prat

Els treballadors de seguretat de l'aeroport del Prat han començat la vaga indefinida. El col·lectiu va decidir ahir en assemblea rebutjar la proposta que els havia fet la direcció de l'empresa, Trablisa, en una reunió de mediació que va acabar sense acord. La vaga ha començat a la mitjanit, amb uns serveis mínims del 90%, dictats pel govern espanyol.

La participació a la votació per decidir si anaven  o no a la vaga va ser molt baixa -els filtres de seguretat compten amb 500 treballadors- perquè, segons el comitè, molts dels implicats han optat directament per no votar una proposta "buida de contingut". En qualsevol cas, el resultat de la votació va ser aclaparador: 175 vots en contra de la proposta i només 2 a favor. El comitè s'ha mostrat indignat amb l'oferta, que han considerat del tot insuficient.

Així, l’aeroport s’enfronta avui i fins que duri la vaga a una situació límit malgrat els serveis mínims. Es preveuen llargues cues per poder passar els controls de seguretat, i les aerolínies i Aena recomanen als viatgers acudir a la instal·lació amb temps i portar el 'check-in' (facturació) ja fet per internet. En cas d’haver de facturar maletes, recomanen acudir com més aviat millor al taulell de la seva aerolínia.

El Prat viurà de nou una situació similar a la de fa dos anys, quan el personal de l’empresa llavors encarregada dels controls, Eulen, també va anar a la vaga en ple agost. En aquella ocasió, després de dies de problemes, es va reforçar la presència de la Guàrdia Civil per evitar que hi hagués una vaga de zel.

Trablisa només ha accedit a aprovar un plus de nòmina per als seus empleats que es començarà a aplicar a partir del mes d’octubre, una "proposta de mínims", segons el comitè de vaga.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides