Budó diu que “ho tornarem a fer” significa parlar de tot

Torra es reafirma en la frase i la portaveu nega els "problemes de convivència" aludits per Sánchez
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha associat la frase "ho tornarem a fer", repetida per Jordi Cuixart i pel president Quim Torra, amb el diàleg i la no judicialització de la política.

En concret, la titular de Presidència ha indicat que quan Torra fa aquesta afirmació està advocant per un "diàleg sense exclusions" que inclou el "dret a decidir", així com per una necessitat de "posar la política damunt la taula" i evitar que es judicialitzi, i de tornar a denunciar "el que està passant a Catalunya", en referència a una "mancança de drets polítics i humans".

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern, Budó també ha negat l'existència a Catalunya de "problemes de convivència", als quals s'ha referit el president del govern espanyol en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, però ha apuntat que hi ha un "conflicte d’encaix de Catalunya amb Espanya" que "s’ha de resoldre políticament".

La consellera de la Presidència de la Generalitat, a més, ha manifestat que el govern català està preocupat per aquestes declaracions del líder socialista i ha considerat urgent que es formi un nou govern espanyol, però abans troba que Sánchez ha de ser generós per assolir acords amb Unidas Podemos.

"Per al·lusions: ho tornarem a fer", ha reiterat a Twitter el president Torra, per la seva part, després que la frase fos citada durant el debat d'investidura, aquest dimarts, al Congrés dels Diputats.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari