La costa barcelonina, segona amb més abocaments de plàstics al Mediterrani

A la franja litoral es dipositen 26,1 quilos per quilòmetre al dia, destaca un informe
Plàstics al Mediterrani

La franja litoral de Barcelona aporta gran part dels plàstics que es vessen diàriament al Mediterrani, segons un estudi de l'organització ecologista World Wildlife Fund (WWF).

Cada dia s'aboquen al mar 26,1 quilos de material plàstic per quilòmetre al litoral barceloní, segons l'estudi "Stop the flood of plastic". Un trist rècord que només superen els habitants de la costa turca de Cilicia, amb 31,3 quilos de plàstic per quilòmetre

Per darrere, els habitants de Tel-Aviv, a Israel, i els de la regió italiana de Po. A la costa de València s'hi aboquen 12,9 quilos de plàstic per quilòmetre al dia, menys de la meitat que a Barcelona.

L'estudi de WWF destaca que cada any acaben al Mediterrani 570.000 tones de plàstic, l'equivalent a llençar 33.800 ampolles de plàstic al mar cada minut.

Les activitats costaneres provoquen la meitat dels abocaments de plàstic, mentre que el 30% arriba a través de rius i la resta prové de fonts de contaminació de plàstic d'activitats produïdes des del mar, com el comerç marítim i la pesca.

L'organització mediambiental detalla a més que el turisme augmenta "significativament" la generació de residus a les costes mediterrànies, que són visitades anualment per uns 200 milions de turistes. De fet, en alguns municipis costaners, els visitants d'estiu generen un augment del 30% dels residus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides