Putin: “No volem que s’ensorri cap Estat europeu”

El president rus titlla de “deliri absurd” que Borrell considerés Rússia una amenaça
Vladimir Putin
Vladimir Putin

El president rus, Vladimir Putin, ha respost les declaracions amb què el ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, va considerar Rússia “una amenaça”.

Putin ha assegurat que “no volem que s’ensorri cap Estat europeu”, i ha considerat que és “un deliri” considerar que Rússia és una amenaça.

Borrell havia manifestat: “El nostre aliat ens dona l’esquena, el nostre vell enemic, Rússia, torna a dir aquí sóc jo, i torna a ser una amenaça, i la Xina apareix com un rival”.

Putin que ha etiquetat de “mite” el suposat interès rus en l’afebliment d’Europa, i ha recordat que la Unió Europea és el principal econòmic del seu país. També ha expressat “respecte” envers “Espanya, el poble espanyol, la història espanyola”, i ha manifestat que les relacions Rússia-Espanya són bones. 

​Sobre Catalunya, ha dit que Espanya ha de decidir “com conviure amb els territoris problemàtics", en referència també al País Basc, i ha destacat que fins ara “aquests problemes” s’havien “aconseguit resoldre”, i que ara espera que es resolguin a partir del diàleg.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari