Nous retards en la reforma del CAC i la CCMA

El Sindicat de Periodistes de TV3 denuncia que els nous treballs de la ponència parlamentària poden endarrerir encara més la seva democratització
Portal d'Internet de la CCMA
Portal d'Internet de la CCMA

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) de TV3 tem que els treballs de la ponència parlamentària que estudia la reforma del funcionament i elecció dels membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCMA) n’endarrereixin la seva democratització. Aquest dimarts 4 de juny s’ha tornat a reunir la ponència que estudia la reforma, però, segons recorda el SPC, “ara han aparegut temes nous per part d'alguns grups, tots en la línia d'una gran excel·lència per despartiditzar el Consell de govern, però que potser només comportin no avançar en la reforma de les lleis”.

Per exemple, assenyala el sindicat “hi ha propostes com recuperar la figura del secretari general, o reclamar criteris molt exigents per ser membre del Consell, com 15 anys d’experiència en el sector o la prohibició de ser membre d’un partit polític, que pot ser directament inconstitucional”. El juliol de 2017 tots els grups del Parlament de Catalunya van acordar una proposta de mínims per reformar el CAC i la Llei de la CCMA. Aquell text incloïa el concurs públic organitzat pel CAC com a via per assegurar la professionalitat i la independència dels candidats.

Davant aquesta situació, el SPC considera que es vol desvirtuar el treball de la comissió que estudia la reforma del CAC i la CCMA i es pregunta “És que es busca endarrerir l’aprovació de la reforma per retardar-la el màxim possible? Potser és el que convé als partits que controlen els mitjans de la Corporació? O també a certa oposició per poder seguir disparant pel broc gros contra la globalitat de TV3 i Catalunya Ràdio?

La denúncia s’ha difós poc abans que aquest divendres la Comissió de Control de la CCMA celebri una sessió que es preveu molt tensa després del creuament d’acusacions entre la seva presidenta en funcions, Núria Llorach, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, arran de la inserció de publicitat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a l’emissora de ràdio de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides