Una agressió homòfoba diària a Barcelona

L'Observatori contra l'Homofòbia alerta de l'espectacular augment de les agressions a Catalunya; al primer semestre del 2019 hi ha hagut un 30% més d'incidents
Les agressions contra el col·lectiu LGTBIQ han augmentat un 30%

Aquests dies, que tot es tenyeix dels colors de l'arc iris, i que polítics i societat civil surten a penjar-se la medalla de la lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQ, és el moment de posar les cartes sobre la taula. La darrera agressió homòfoba, al periodista Xavier Martínez de Canal Blau TV i la seva parella, ha tret a la llum que hi ha un repunt de les agressions homòfobes, en concret l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) afirma que, en aquest semestre del 2019, hi ha hagut un augment del 30% i que s'han registrat més de 70 agressions, és a dir, una mitjana d'una al dia.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici contra els encaputxats, un total de 7, que van agredir a la parella gai que estava asseguda a un banc del Parc Joan Miró. El Síndic ha demanat els Mossos informació sobre les actuacions que s'emprendran en aquest cas. El periodista Xavier Martínez i la seva parella, van ser atacats per una banda de 7 menors encaputxats, presumptament marroquins, que els van colpejar i donar puntades de peu. Martínez va necessitar 5 punts de sutura a causa d'una bretxa al cap. La intervenció d'una patrulla de la Guàrdia va ser cabal perquè l'agressió no anés a més, però els encaputxats van aconseguir fugir. Els Mossos i la Guàrdia Urbana tenen la sospita que es tracta de menors no acompanyats, els menas, que han quedat al marge del sistema i ja estan sent investigats, ja que les càmeres del parc van recollir els fets. Tot i els indicis, que apunten als menas, es demana que no es criminalitzi a tot el col·lectiu.

Ulls de vellut, punts de sutura, llavis trencats… el reguitzell d'imatges d'agressions és interminable a Twitter, i totes tenen en comú persones LGTBI atacades per intransigents, bandes de menors, feixistes, porters de seguretat privada, taxistes, col·lectius ultracatòlics… no hi ha un perfil en concret, tot i que, segons els mossos d'esquadra, hi ha un augment d'adolescents assetjadors.

L'augment de la violència contra les persones LGTBIQ ha fet que l'OHC plantegi la possibilitat de crear un servei nocturn d'atenció a les víctimes d'agressió a través del WhatsApp, on psicòlegs i advocats podran atendre aquells que ho necessitin. Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori, ha explicat a través d'un comunicat que el col·lectiu LGTBI, especialment els més joves, estan en risc durant els horaris nocturns del cap de setmana. "Les agressions homòfobes s'estan agreujant", explica Rodríguez al comunicat, "especialment els caps de setmana i als més joves que han esdevingut el grup més vulnerable. Hem de dir prou, per què estem farts de tanta inseguretat".

L'Observatori assegura que disposen del personal i les instal·lacions necessàries per a tirar endavant el projecte i que només manquen els recursos econòmics. Per això han demanat reunions amb l'Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides