Joana Ortega torna a la Generalitat

Inhabilitada fins a l’octubre, la vicepresidenta de Mas s'incorpora al departament d'Empresa com a assessora de la consellera Chacón
Joana Ortega
Joana Ortega

Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació durant la presidència d'Artur Mas, torna a la Generalitat amb un càrrec d'assessora al departament d'Empresa i Coneixement, que encapçala la consellera Maria Àngels Chacón (JxCat).

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) d'aquest divendres publica una resolució amb data del passat dia 8 que nomena Ortega com a "assessora de la consellera en Projectes Transversals del Departament d'Empresa i Coneixement". El seu nou càrrec està retribuït com el d'un funcionari del grup A, nivell de destinació 30.2, i complement específic de 41.302,92 euros. Uns 70.000 euros anuals.

Les noves funcions de l'exvicepresidenta, afegeix l'anunci, són assessorar Chacón "sobre l'estructuració de projectes transversals dels diferents centres directius del Departament en matèria de foment de l'economia productiva", "preparar la documentació que el Departament d'Empresa i Coneixement tramita al Consell Tècnic en matèria de projectes transversals" i "elaborar els informes sobre els resultats de l'aplicació dels projectes transversals en matèria de foment de l'economia productiva i fer-ne l'avaluació".

Ortega va deixar el govern de la Generalitat i l'escó al Parlament el 2015 en un context de fortes tensions pel procés entre Unió, el seu partit, i Convergència. Va ser encausada per l'organització de la consulta del 9N, juntament amb Artur Mas, Francesc Homs i Irene Rigau, i condemnada a nou mesos d'inhabilitació per a l'exercici de càrrecs públics, que conclouen el pròxim 19 d'octubre. A més, el Tribunal de Comptes va exigir-li el pagament de 865.000 euros per la contractació d'una assegurança dels voluntaris de la votació.

Des de la seva sortida de la primera línia política, l'exvicepresidenta Ortega s'havia dedicat a la moda i a l'assessorament d'empreses en la gestió de crisis de reputació. En particular, havia muntat el 2016 un showroom de moda italiana al carrer Tuset de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides