El Parlament rebutja Iceta

Reprodueix vídeo

El Parlament de Catalunya ha barrat el pas a Miquel Iceta. Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP, que sumen 65 vots, s'han negat a ratificar la designació del dirigent socialista com a senador, mentre que Ciutadans i el Partit Popular -39 vots- s'han abstingut. Només les bancades del PSC i de Catalunya en Comú-Podem, que totalitzen 25 vots, han donat suport al primer secretari dels socialistes.

Mentre que l'independentisme ha retret al PSOE el fet d'haver-se assabentat de l'elecció d'Iceta com a candidat a presidir el Senat "per la premsa", i l'ha rebutjat com un partidari de l'article 155 de la Constitució, Ciutadans i el PP han atribuït als socialistes un trencament del front constitucionalista.

La portaveu del PSC, Eva Granados, ha retret als grups que han tombat la candidatura d'Iceta que "tornen a vulnerar drets i a volar ponts. Tornen a anar contra els drets de la majoria, que va demanar diàleg". "Vetar Miquel Iceta és anar en contra de la coherència política", ha denunciat també.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides