Qui és el delegat de la Generalitat a Madrid?

Qui és el delegat de la Generalitat a Madrid?
Qui és el delegat de la Generalitat a Madrid?

El càrrec de delegat de la Generalitat a Madrid, que va assumir novament l'exPSC Ferran Mascarell des que el va restituir Quim Torra encara no fa un any, va quedar vacant i les seves funcions va assumir-les la nova consellera de la Presidència, Meritxell Budó, a partir del 30 d'abril, va publicar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Ara Budó ha passat el testimoni a un dels homes forts del seu departament, Pau Villòria, viceconseller de la Presidència per al Desenvolupament de l'Autogovern, que assumeix "la suplència, per vacant" en les funcions que "corresponen a la delegació del Govern de la Generalitat a Madrid", segons el DOGC d'aquest 13 de maig.

Ex-alt càrrec dels departaments de Cultura i Empresa i Coneixement, i considerat el comissionat del 155, Villòria té com a encàrrec del president Torra durant aquesta legislatura informar sobre els efectes de l'aplicació del citat article de la Constitució, amb què el govern espanyol de Mariano Rajoy va destituir el govern català de Carles Puigdemont, l'octubre del 2017.

Mascarell, de qui el govern de Torra va dir que era un suport "imprescindible" durant aquesta legislatura, va passar de voler presentar-se com a candidat "independent" a l'alcaldia de Barcelona a sumar-se com a número 4 a la candidatura de JxCat que encapçalen Joaquim Forn i Elsa Artadi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides