Vaga parcial al Metro de Barcelona per la crisi de l’amiant

Fins ara, s’han detectat 28 treballadors que estan afectats per la inhalació d’aquestes fibres minerals
Metro de Barcelona

El Metro de Barcelona viu avui, divendres, una nova jornada d’aturades parcials convocades pel comitè d’empresa per exigir solucions a la crisi sanitària provocada per la detecció d’amiant en les seves instal·lacions. Les aturades estan programades entre les 6 i les 10 hores del matí i entre les 16 i les 20 hores de la tarda. La Generalitat ha establert uns serveis mínims del 40% a les hores punta i del 20% a les hores vall. De tota manera, s’ha advertit que, a partir de les 21,30 hores, els trens poden passar en intervals d’una hora.

Després de les exhaustives revisions mèdiques que s’han fet a més de 1.000 treballadors i 400 jubilats de la plantilla del Metro s’han detectat un total de 25 casos d’afeccions pulmonars originades presumptament per la inhalació d’amiant. A més, cal afegir-hi tres treballadors als quals s’ha donat la incapacitat temporal pel mateix motiu i un jubilat, extreballador del Metro, que va morir amb símptomes d’asbestosi, la malaltia provocada per aquestes fibres minerals.

La presència d’amiant s’ha detectat en la pintura de 94 vagons i en diverses estructures dels túnels. Els treballadors de la plantilla més exposats són els de tallers i manteniment. Les aturades parcials a la xarxa del Metro en protesta per aquesta situació es repetiran els pròxims dies 20 i 24 de maig.

L’empresa ha explicat en un comunicat que s’està fent un inventari de materials que contenen amiant en els trens i, en paral·lel, ha accelerat la compra de 42 combois nous per substituir els més antics. També s’està retirant fibrociment –que conté amiant- de la xarxa de túnels i estacions.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides