Quins són els il·lustres damnificats del 28-A?

Albano-Dante Fachín
Albano-Dante Fachín

Un grapat de candidats particularment mediàtics de les eleccions generals d’aquest diumenge s’ha quedat sense escó. 

A Catalunya, destaca el cas d’Albano-Dante Fachín, que no entra al Congrés malgrat que la seva candidatura, Front Republicà, ha rebut 113.000 vots, després d’haver assegurat durant dies que donarien la sorpresa i que TV3 es penediria d’haver-los ignorat en les seves informacions durant la campanya. 

Tampoc obté un seient un altre tertulià com Joan López Alegre, sobrenomenat "el català tranquil" pel web antinacionalista català Dolça Catalunya i número dos de Cayetana Álvarez de Toledo per Barcelona. 

Carina Mejías, cap de files de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona els darrers anys, també es queda fora, com l’eurodiputat convergent Ramon Tremosa, qui podria accedir a la cambra baixa, això sí, si Jordi Sànchez, número u de JxCat, renuncia al seu escó.

També pot ressuscitar de la mateixa manera Ferran Bel. Depèn de Josep Rull. Pel que fa al Senat, la candidatura puigdemontista a Tarragona no ha reeixit i Hèctor López Bofill, un dels indepes unilateralistes de perfil més dur, ha tornat a quedar-se sense cadira, com ja li va passar el 2010, quan representava Solidaritat, i el 2017, formant part de la llista que JxCat va presentar al Parlament de Catalunya per Tarragona.

L’ensulsiada del PP a escala espanyola ha tingut un dels seus retrats més significatius a Àlaba, on Javier Maroto ha perdut el pols amb els abertzales d’EH-Bildu. Tampoc seran diputats del PP a partir d’ara l’aguirrista Javier Fernández-Lasquetty ni María del Mar Blanco ni el torero Miguel Abellán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides